STRATEGINEN VASTUULLISEN PEREHDYTYKSEN KEHITTÄMINEN - TOIMIVAT KEINOT HR- JA ESIHENKILÖILLE

Autan sinua kehittämis- ja oppimishaluinen HR- ja esihenkilö, kun tavoitteenasi on onnistua ja menestyä oppimista tukevan perehdytyksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja kehittämisessä.

 

Haluat toimia mahdollistajana ja kehittää perehdytystä sekä tukea jatkuvaa työssä oppimista ja työhyvinvointia, mutta...

Et tiedä mistä lähteä liikkeelle strategisessa osaamisen ja perehdytyksen kehittämisessä, ja pelkonasi on, että ilman selkeää menetelmää ja etenemissuunnitelmaa käyttämäsi aika valu hukkaan sekä kuormittaa sinua [ja muita] entisestään. 

 

Perehdytystä on jo lähdetty kehittämään, mutta suunnittelusta huolimatta, kehittämisellä ei ole vielä saatu aikaan toivottuja tuloksia. Et halua hukata enää yhtään turhaa aikaa [eli euroja] kehittämiseen, joka ei tuo konkreettisia tuloksia kestävällä tavalla pidemmällä aikavälillä. Tiedät, että muutosta tarvitaan lisäksi yhteisön ajattelu- ja toimintamalleihin, jotta mm. perehdytysmateriaalit ja sisällöntuotanto saadaan onnistumaan ilman jatkuvaa kuormitusta. 

 

Olet jo aloittanut perehdytyksen kehittämisen ja nyt on aika viedä vastuullinen perehdytys käytäntöön osaksi yhteisön toimintaa. Tiedät, että perehdytystä, perehtymistä ja oppimista tarvitaan aina, kun tapahtuu muutoksia. Muutokseen on tarpeellista hyödyntää ulkopuolista tukea ja valmennusta mm. sisäisen viestintästrategian toteutuksen onnistumiseksi.

LUE LISÄÄ KEHITTÄMISPROJEKTIN TOTEUTUKSESTA

PAREMPI TYÖKULTTUURI (PAKU) ® rakennetaan ja TYÖHYVINVOINTIA edistetään VASTUULLISEN PEREHDYTYKSEN avulla.

 

TEIMME ISON LOIKAN PEREHDYTYSPOLUN RAKENTAMISESSA!

"Lempäälän kunnan esihenkilöiden digitaalisen palvelu- ja perehdytyspolun rakentamisessa Jaana toi esiin rohkeasti omaa ammattitaitoaan ja ideoitaan. Hänellä oli näkemystä siitä, miten projekti sidotaan strategiaan ja autetaan HR-tiimiä sekä esihenkilöitä toteuttamaan strategiaa."

- Maarit Rönkkö, henkilöstöasiantuntija, Lempäälän kunta

TULOSSA: LISÄÄ PEREHDYTYKSEN KEHITTÄMISPROJEKTISTA

LÄMMIN SUOSITUS, KUN HALUAT ANTAA HENKILÖSTÖLLE LAADUKKAAN PEREHDYTYKSEN

"Kiitos Jaana avustasi ja lämmin suositus kaikille, jotka miettivät työntekijän palkkaamista sekä niille, jotka haluavat tehdä hyvän ensivaikutelman uusille tiimiläisille ja työntekijöille laadukkaan perehdytyksen avulla. Jaanan kanssa työskentely oli erittäin tehokasta ja hyödyllistä."

- Tiia Konttinen, blogivalmentaja ja toimitusjohtaja, Suomen Sisältömedia Oy

TULOSSA: LISÄÄ PEREHDYTYKSEN SISÄLTÖSUUNNITELMASTA

JAANA ON OSOITTANUT SYVÄLLISTÄ AMMATTITAITOA DIGITAALISEN PEREHDYTYSPOLUN RAKENTAJANA.

"Vahva suositus Jaanan osaamiselle! -jossa yhdistyvät rautainen asiantuntemus, kokemuksellinen hiljainen tieto ja toisia arvostava asenne."

- Jaana Roschier, 

koulutusasiantuntija, Tampereen yliopisto

TULOSSA: LISÄÄ VASTUULLISEN PEREHDYTYKSEN TOTEUTUKSESTA

VASTUULLISEN PEREHDYTYKSEN PREMIUM- PALVELU 

PREMIUM-PALVELUN JA VALMENNUKSEN AVULLA VIET KEHITTÄMISPROJEKTIN KÄYTÄNTÖÖN!


Työelämän muuttuessa myös perehdytyksessä tarvitaan uudenlaista suunnittelua, toteuttamista ja kehittämistä.

- Tässä minä voin auttaa sinua.

Käytännönläheisen premium-valmennuksen avulla viet perehdytyksen suunnittelun, toteuttamisen ja kehittämisen suoraan konkretiaan.

Valmennuksen selkeä eteneminen ja menetelmät mahdollistavat perehdytyksen kuormittavuuden minimoinnin arjen työssä.

Viestinnällä ja visualisoinnilla toiminnasta ja perehdytyksestä tehdään näkyvää. Visualisoinnin avulla voidaan opettaa käytäntöjä, kertoa selkeästi laajoista kokonaisuuksista ja selkeyttää toimintaa.

Toimin valmentavalla otteella. Olen tukenasi koko kehittämisprojektin matkan ajan niin one-to-one kuin ryhmätyöpajojen merkeissä.

TULOSSA: LISÄTIETOJA PREMIUM-PALVELUSTA!

 

MITEN 365 -KEHITTÄMIS- JA ETENEMISMENETELMÄ AUTTAA SINUA VASTUULLISEN PEREHDYTYKSEN TOTEUTTAMISESSA

 

TASO JA OSAT

Perehdytyksen kehittämisessä ja oppimisprosessissa on olennaista huomioida kaikki kolme tasoa: straginen johtaminen, yhteisö ja yksilö. Muutos on mahdollista, jos kehittämiseen osallistutaan joka tasolla. Henkilöstö on organisaation tärkein OSA: Osallista - Sitouta - Arvosta.

ASKELEET JA PROSESSI

Perehdytyksen suunnittelun ja kehittämisen isompi kokonaisuus [kakku] voidaan pilkkoa pienemmiksi paloiksi, jotka ovat helpommin toteutettavissa [haukattavissa]. Selkeät askeleet ja etenemisprosessi edistävät perehdytystä konkreettisesti.

VAIHEET JA PORTAAT

Strategisessa vastuullisen perehdytyksen suunnittelussa ja kestävässä kehittämisessä koko työ- ja palvelussuhteen elinkaari on kehittämisen kohteena. Vastuullinen perehdytys huomioi kuormittavuuden minimoinnin ja toimintaa ohjaavat työhyvinvoinnin portaat.

TULOSSA: KATSO LISÄTIETOJA KEHITTÄMISMENETELMÄSTÄ!

Oletko valmis kehittämään perehdytystä? 

 

Vastuullisen perehdytyksen premium-palvelusta ja valmennuksesta saat oikeat askeleet ja selkeän etenemismenetelmän onnistuaksesi vastuullisen perehdytyksen mahdollistajana, perehdyttäjänä ja minimoidaksesi perehdytyksen kuormittavuutta. Olen apunasi ja tukenasi tällä perehdytyksen kehittämisen matkalla.

Miten voit työskennellä kanssani? Varaa ilmainen strategiapuhelu ja keskutellaan lisää siitä, miten voin auttaa sinua.

VARAA MAKSUTON STRATEGIAPUHELU

Ollaan yhteyksissä - Liity mukaan!

Liity Parempi työkulttuuri sähköpostilistalle saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja lisätietoja perehdytyksen kehittämisestä.

TÄYTÄ LOMAKE JA PAINA LÄHETÄ.

.........................